Voedseldrogers

Voedseldrogers zijn fantastische hulpmiddelen om dagelijks gezonde en gevarieerde recepten te maken. Hoewel we spontaan denken aan fruit en groenten, gaat het toepassingsgebied van voedseldrogers veel verder dan dat.

Voedseldrogers

Voedseldroger om smaken te concentreren en uw voedsel op natuurlijke wijze te bewaren

Meteen naar lijst met resultaten
1 artikel
Kolomgrid
Kolomgrid

De voedseldrogers van Riviera-et-Bar ondersteunen uw vitaliteit.

Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het drogen van kruiden, bloemen, vlees en vis. Al deze voedingsmiddelen lenen zich voor een hele reeks lekkernijen. Door de uitdroging komen de smaken beter tot hun recht, komen de texturen beter tot hun recht en komen de kleuren beter tot hun recht. De enige beperking is uw verbeeldingskracht. Bovendien zijn gedroogde creaties zeer voedzaam en langer houdbaar. Vooral als u kiest voor een kwalitatief hoogwaardig apparaat dat lang meegaat. Op dit gebied geniet ons merk van kleine huishoudelijke apparaten een historische legitimiteit.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Riviera-et-Bar hoogwaardige en duurzame innovaties die het zelfgemaakte in de schijnwerpers zetten. Als Elzasser bedrijf dat zich inzet voor gevarieerde en smakelijke voeding, ontwerpen wij culinaire producten die bijdragen aan uw voeding en welzijn.

Om deze gedurfde ontwerpen te bundelen, hebben we in 2015 onze Health-reeks gecreëerd. Onze dehydrators hebben daar natuurlijk hun plaats gevonden. Met hun functies uit de professionele markt en hun gebruiksgemak spreken onze modellen zowel liefhebbers van rauw en gezond koken aan als gezinnen die op zoek zijn naar een evenwichtige en smakelijke keuken.

Onze voedseldrogers spelen met voedsel en vooral met texturen

Wist u dat alle voedingsmiddelen verschillende texturen kunnen hebben, afhankelijk van hun droogtegraad? Er is echter een belangrijk detail wanneer we het over uitdroging hebben. Het wordt namelijk bij lage temperatuur uitgevoerd. Bij de keuze voor een voedseldroger geeft men dus de voorkeur aan drogen bij lage temperatuur. En het is een feit dat dit proces tal van voordelen biedt. Ten eerste behoudt het de voedingswaarde van gedehydrateerde voedingsmiddelen (vitaminen en mineralen blijven perfect behouden). Ten tweede verlengt het de houdbaarheid. Zo kunt u het hele jaar door genieten van fruit en groenten die op het hoogtepunt van hun rijpheid zijn geoogst. Bovendien betekent een lage temperatuur een gematigd energieverbruik.

De modellen QDH310 en QDH710 van Riviera-et-Bar bieden een droogtemperatuur van 35 tot 75 °C; een ideaal bereik voor diverse toepassingen. Ze zijn uitgerust met een instelbare thermostaat en een timer en werken volledig autonoom. Dankzij hun bedieningspaneel met digitaal display en een gids voor droogtemperaturen zijn ze zeer intuïtief in gebruik. Gedroogde tomaten, crackers met kruiden, chips van oude groentesoorten of gedroogde vis zullen uw dagelijks leven verrijken.

Trouw aan zijn reputatie als gespecialiseerd merk heeft Riviera-et-Bar zelfs bijna 40 eenvoudige en creatieve recepten samengesteld, zodat u nooit zonder inspiratie komt te zitten. Een waardevolle bron van informatie vindt u aan het einde van deze handleiding.

Onze voedseldrogers zijn professioneel ontworpen

Om het grote publiek professionele prestaties te kunnen bieden, zijn de dehydrators van Riviera-et-Bar voorzien van een gedurfd ontwerp dat een perfect gelijkmatige droging garandeert. Het geheim? De horizontale verdeling van de warme lucht naar de verschillende niveaus van de plateaus.Voeg daar een zeer stille verticale ventilator aan toe, die aan de achterkant van het apparaat is geplaatst en het proces versnelt, en u verkrijgt een innovatief, efficiënt en gebruiksvriendelijk apparaat. Tijdens het gebruik kunt u de verschillende stadia van het droogproces in realtime volgen dankzij de transparante deur.

Ze zijn ruim en aanpasbaar

Laat uw creativiteit de vrije loop. Citrusvruchten, ananas, abrikozen, vijgen, bananen, champignons: geef uw klassiekers een nieuwe draai. Maak schijfjes, reepjes, fruitleer en fruitpasta, chips, crackers, meringues... Om gevarieerde recepten te stimuleren, hebben wij onze voedseldrogers voorzien van een ruime capaciteit. Van 6.240 cm² tot 10.400 cm², afhankelijk van het model. Ze zijn geschikt voor creaties à la carte en worden geleverd met 6 tot 10 modulaire plateaus, afhankelijk van het model. U kunt ze dus naar eigen inzicht combineren. En wat het onderhoud betreft, is het nog eenvoudiger. Een ander welkom detail: onze QDH710 voedseldroger wordt geleverd met 1 siliconen bakplaat, zeer handig voor sappige of rijpe voedingsmiddelen. U kunt het hele jaar door creatieve en vitale recepten bereiden.